Civilno Središte

Untitled 1

Zakonska definicija:  civilno strelište je građevina namijenjena sportsko-rekreativnom gađanju koja ispunjava tehničke i sigurnosne uvjete za uporabu oružja za samoobranu, lov i sport.

Vatrenim oružjem na civilnim strelištima smiju gađati samo građani koji posjeduju valjanu ispravu o oružju.te službene osobe koje u okviru obavljanja službene djelatnosti koriste oružje (policija, vojska, pravosudna policija, carina, zaštitari).

Vatreno oružje na civilnom strelištu smije koristiti i građanin koji se aktivno bavi sportskim streljaštvom, a ne ispunjava uvjete iz zakona za posjedovanje oružja pod nadzorom stručne osobe koja je zadužena za vođenje civilnog strelišta.

Odobrenje za osnivanje i vođenje civilnog strelišta donijelo je Ministarstvo unutarnjih poslova rješenjem  URBROJ: 511-01-209-18-3-DM od 19.11.2018. godine usklađeno sa Zakonom o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, NN 70/2017

Komisija Policijske uprave Zagrebačke dana 04.09.2003. godine utvrđuje postojanje i ispunjavanje uvjeta za obavljanje djelatnosti civilnog strelišta LAS na lokaciji ULICA FRANA FOLNEGOVIĆA 10 ( u krugu TEŽ-a)

STRELJANA LAS - ZA KRATKO VATRENO ORUŽJE

Streljana za kratko vatreno oružje (pištolj i revolver) – videokomjutorski projekcijski sustav

S kompjutorskim sustavom može se obaviti cijeli niz osnovnih i taktičkih vježbi. Nepokretne slike, filmski isječci, simulacije, digitalne animacije. 

Prikaz različitih situacija meta na projekcijskom platnu (papir) daje veliki izbor ali i raznolikost vježbi, sustav osvjetljavanja i refleksije svjetla u pozadini projekcijskog platna omogućava strijelcu da istodobno sa ispaljenim hicem trenutno uoči mjesto pogotka, čime se u potpunosti sjedinjuje postupak korištenja oružja i omogućava ispravljanje eventualne greške u ciljanju i okidanju, samostalno ili uz pomoć instruktora.

Sustav streljane omogućava automatsko pokrivanje pogodaka, kojim rukovodi instruktor ili strijelac samostalno daljinskim upravljačem, čime se dobiva na maksimalizaciji vremena korištenja i efikasnosti vježbe sa oružjem (nema privlačenja i udaljavanja papirnih meta, zaljepljivanja mjesta pogotka).

299644112 493261922803322 1689069142810970325 n
streljana

Osim korištenja streljačkih staza, strijelac se može pojedinačno suočiti i sa napadačem već na udaljenosti od 5m.

Scenske metne situacije posebna su vrijednost i atrakcija ove streljane svih korisnika koji se prvi puta upuštaju u ovakve vježbe.

Sustav omogućava da osoba koja vježba uporabu vatrenog oružja mora poznavati zakonsku osnovu ( sustav i elementi nužne obrane kao instituta kaznenog zakona), mora tehnički i taktički postupati primjereno situaciji koja mu se projicira, da bi uporabom oružja odbio ( zaustavio) napadača.

Vježba objedinjuje: pravovremeno i pravilno uočavanje napadača i njegovog postupanja (potezanje oružja na tijelu), donošenje luke o uporabi oružja, uzimanje (potezanje) oružja, punjenje, usmjeravanje (ciljanje), pogađanje u trenutku prije nego je to učinio napadač. Pokušajte!!

Posebnu scensku situaciju predstavlja vježba u kojoj interaktivnim sustavom se omogućava da pravilni pogodak napadača znači da će napadač pasti kao da je u stvarnosti pogođen. Ukoliko ste promašili scenski će napadač uputiti hitac prema vježbeniku. Morate ponoviti vježbu!!

Streljana za streljački trening

las streljana

Isti sustav funkcionira i sa korištenjem streljačkih meta R-50 koje se zaljepljuju na projekcijsko platno na kojima vježbaju strijelci.

Maksimalna udaljenost strijelca do mete je 20m, čime su strijelci u malo nepovoljnijem položaju (streljačka udaljenost 25m) ali mogućnosti vježbe u svim vremenskim uvjetima i uvježbavanje drugih elemenata (ciljanja i okidanja) u zatvorenoj streljani predstavlja im zadovoljavajuće uvjete.

Najam streljane, oružja i kupovina streljiva

Osim korištenja vlastitog oružja (službenog ili privatnog), svim zakonskim korisnicima streljane omogućeno je koristiti oružje koje posjeduje civilno strelište:   naš sada najkorišteniji pištolj HS. Najpopularniji u streljani je trenutno pištolj HS-XDM u kalibru 9×19.

Streljana se može koristiti kupovinom jednokratnog termina prema zakonskim uvjetinma (građani sa oružjem i službene osobe) 

Pretpostavka pravilnosti i sigurnosti pri korištenju oružja su vježbe kojima se stječe dostatna rutina i vještina, koja se sada postavlja u obvezujućoj formi za službene osobe, dok za građane nema takve obveze pa su oni prepušteni slobodnoj volji, želji, mogućnostima i vlastitim standardima i afinitetima.

52775105 840544642954206 1981233959417151488 n

           RADNO VRIJEME STRELJANE I STRELJAČKOG KLUBA: 

   PONEDJELJAK – PETAK,  16 – 20 SATI, PRVA SUBOTA  9 – 13 SATI

CJENIK KORIŠTENJA CIVILNOG STRELIŠTA - VATRENO ORUŽJE
TERMIN POJEDINAČNI - LINIJA
15 min. - 15 Eur
30 min. - 20 Eur
60 min. - 30 Eur

VRSTAPROIZVODKALIBAR  ZRNOCIJENA ( EUR )
POJEDINAČNO
KUTIJA 50 kom.
METAK PIŠTOLJSKISellier&Bellot Češka9 x 19 FMJ8,0 gr.0,4020,00
      
las streljana poduka v

Klupski prostor streljane - čekaonica

Streljana posjeduje prostor u kojem se boravi prilikom dolaska i čekanja u redu korištenja, jer se streljana može koristiti u radno vrijeme, bez posebne najave, dolaskom i prijavom voditelju streljane. Vrijeme se može koristiti za listanje različitih časopisa i propagandnih materijala o oružju, čitanjem literature, knjiga, enciklopedija koje su izložene u vitrini streljane.

las streljana elektro v (1)

Videokompjuterski sustav streljane sa laserskim oružjem (pištolj, puška)

Može koristiti bez zakonskog ograničenja (žene, djeca). Sustav je na principu komjutorskih animacijskih igrica sa zvučnom podlogom. Dio animacija je namijenjen lovcima sa scenama lova.

las streljana zracna v

Streljana za zračno oružje

Tri automatizirane staze nosača meta za zračno oružje. Veliki izbor meta i zračnog oružja.